Scouts & Gidsen Vuurtorengroep Zelzate

Takken

Bij de scouts speel je niet in één grote groep maar in leeftijdsgroepjes. Dat noemen we takken. De vuurtorengroep heeft er vier: Kapoenen, Welpen, Jonggivers en Givers. Vanaf 6 jaar kan je twee jaar bij de kapoenen terecht bij de andere takken blijf je telkens drie jaar. 

https://www.scoutsengidsenvlaanderen.be/takwerking

Het leven van een kapoen is er één vol spel, fantasie, creativiteit en expressie. En daar spelen we volop op in. Het hoogtepunt in een kapoenenleven? Voor de eerste keer op kamp! 

Welpen@ScoutsZelzate.be - 8 tot 11 jaar

Is het leven een jungle of een speeltuin? Welpen en Kabouters leren zélf spannende dingen doen. Hun eigen lokaal inrichten, muziekinstrumenten maken, in bomen klimmen, kampen bouwen onder de blote hemel ... 

Op woudlopersavontuur met de rugzak of op fietstocht met de patrouille. Een vlot sjorren of vuurtjes stoken en je eigen potje koken. Zo leren we de kneepjes van het vak. Een toneelstuk in mekaar steken en je creativiteit botvieren of stevig spelen en sporten: jonggivers zijn aan zet! 

We gaan een stapje verder. Gidsen en Verkenners bieden we alle kansen om te bewijzen wat ze in hun mars hebben. Er is ruimte om te experimenteren en mee te beslissen. Grootse projecten kleuren hun scoutsdag, maar gewoon gezellig samen zijn hoort er ook bij. 

Leiding - 18+ jaar        Groepsleiding@ScoutsZelzate.be 

Leiders en leidsters zijn jonge mensen die in hun vrije tijd zorgen voor sfeer, activiteiten en werking per tak en per groep.  Ze doen dat door samen met hun leden te spelen en met hen onderweg te zijn. Leiding is verantwoordelijk voor de organisatie en het toezicht tijdens scouting. Scouts en Gidsen Vlaanderen voorziet een vormingsaanbod voor leid(st)ers. 

Kapoenen